Visual: STATIONTOSTATION - Ashes to Ashes
Muziek: origineel door David Bowie, live uitvoering van Bowie

Voor deze visual leerde ik speciaal werken met Adobe After Effects. In dit programma kan je met loops werken en zo animaties creëren. Om tot deze animaties te komen, volgde ik eerst diverse tutorials op Youtube. Met een duidelijk beeld van het verhaal in mijn hoofd, de tutorials doorlopen en veel enthousiasme heb ik deze visual in elkaar gezet. Meer weten over het proces? Lees hieronder verder.
Ik begon met het maken van een loop met 3 delen: een 'vloer' 'lucht' en een scheiding op de horizon (de bergen). De loops duren 4 seconde, gemaakt in After Effects. Vervolgens heb ik ze in Première Pro gezet en gekopieerd, daardoor lijkt het een lange video. Ik legde er later een filter over, welke ik over loops kon kopiëren, wat de loop een VHS video effect gaf.
Voor deze loop heb ik de achtergrond gewisseld en de kleur daarvan zo aangepast (samen met de bergen) dat deze de uitstraling heeft van de officiële Ashes to Ashes music video van David Bowie. De auto is een GIF die ik van een andere artiest heb gekregen en deze heb ik in after Effects geanimeerd. 
De astronaut is een GIF van een andere artiest en ik tekende een ruimteschip, waarbij de staart (thruster) uit 3 kleuren bestaat. Deze drie kleuren schuiven steeds op en dat heb ik achter elkaar gezet in Première Pro. Daardoor lijkt het alsof er beweging zit in de thruster en dat geeft het een bewegingseffect. 
In Ashes to Ashes zingt David Bowie over 'Ground Control', een terugkerend fenomeen in Bowie's songs, net als 'Major Tom'. In de visual is Ground Control ook te zien, vanaf de aarde communiceren ze met Major Tom. Ik animeerde de vlag en prikte deze in de aarde.
Back to Top